Muu Oppiminen ja työhyvinvointi

”Assistenttipalveluyrittäjänä olen työpöydän ja to-do -listojen siivouspalvelu”

Anne-Mari Pirinen, Askaremo Oy

 

Anne-Mari avustaa asiakkaitaan mm. markkinoinnissa, asiakaspalvelussa ja kaikenlaisten juoksevien asioiden hoitamisessa. Koko hänen yritystoimintansa liittyy nykyään pitkälti digitaalisuuteen.

 

  • Kokeilen jatkuvasti uusia digitaalisia työnteon apuvälineitä ja autan myös asiakkaitani ottamaan niitä käyttöön. Olen kokeillut yhtä jos toista sovellusta, joiden on luvattu helpottavan toimistotyöläisen arkea. Suurin vaikutus oman työni sujuvuuteen on kuitenkin ollut sähköisellä kalenterilla ja siihen liittyvillä työvälineillä. To do -listat sekä sähköpostin tehokas hyödyntäminen, jossa apuna toimivat tunnisteet, kalenterimuistutukset sekä pyrkimys pitää sähköpostin Saapuneet-kansio mahdollisimman tyhjänä, auttavat asioita ja mieltä pysymään järjestyksessä.

 

Anne-Marin yrittäjyyttä edeltänyt työhistoria painottui suuriin julkishallinnon organisaatioihin, joten hyppy yksinyrittäjäksi oli iso muutos. Hoitovapaan jälkeen hän mietti, miksi haluaa isona ja päätyi ensin sivutoimisena yrittäjänä tekemään samoja hommia. Jossain kohtaa työskentelytapa, osaaminen ja tarve kohtasivat niin, että hän päätyi valitsemaan päätoimisen yrittäjyyden. Yrittäjävuodet ovat olleet jatkuvaa oppimista ja toimivien työskentelytapojen sekä itsensäjohtamisen etsimistä. Polttoaineena on toiminut onneksi sisu.

 

  • Sisu on se voima, joka vie eteenpäin niinäkin hetkinä, kun omia ratkaisujaan alkaa epäillä. Sisu on se, joka yllyttää kokeilemaan vielä kerran ja vielä toisenkin kerran. Hampaat irvessä on kuitenkin turha pidemmän päälle takoa. Kannattaa varata kalenteriin aikaa omien työskentelytapojen kriittiseen läpikäymiseen.

 

Anne-Mari nostaa yrittäjän tärkeimmäksi hyvinvoinnin tekijäksi laadukkaan unen, sillä levännyt keho ja mieli jaksavat huolehtia myös muista hyvinvoinnin osa-alueista. Hän muistuttaa myös, että yrittäjänä on tärkeää keskittyä merkityksellisiin asioihin, jotka tukevat ja vievät omia unelmia eteenpäin.

 

  • Jos vauhti on kova, pysähtyminen vaatii enemmän ponnisteluja.  

 

Etätyöskentelyn kasvettua, ihmisten fyysisellä sijainnilla ei tunnu enää olevan niin suurta merkitystä kuin aiemmin. Tämä muutos on tehostanut myös Anne-Marin ajankäyttöä ja laajentanut asiakaskuntaa.

 

  • Olemme tulleet tutuiksi sen tosiasian kanssa, että yhteistyötä pystyy tekemään, vaikka emme tapaisikaan kasvotusten . Koko maailma on nyt avoinna, mikä on loistava mahdollisuus löytää uusia yhteistyökuvioita.

 

https://www.askaremo.fi/
https://www.linkedin.com/in/annemaripirinen/
https://www.facebook.com/askaremo.assistenttipalvelut
https://www.instagram.com/askaremo.fi/