Oppiminen ja työhyvinvointi

”Tarinallistan yrityksen brändin valokuvina”

Tanja Lipponen, Stoorila

 

Tanja Lipposelle yrittäjyys ei koskaan ollut suunnitelma tai haave. Hän työskenteli pitkään Polar Electronin markkinointiosastolla ja YT-prosessin seurauksena päätyi siihen, ettei ota vastaan hänelle tarjottua tehtävää. Tanjan yrittäjä-sisko houkutteli ja kannusti perustamaan oman yrityksen. Tanja saikin siskonsa kautta asiakkaita ja perusti Stoorilan maaliskuussa 2015.

 

Stoorila auttaa yrityksiä oman tarinan kertomisessa ja brändää tarinan näkyväksi. Alkuun pääpaino oli kirjallisessa viestinnässä, viestin kiteyttämisessä ja sisällöntuotannossa. Tanja opiskeli yrityksen alkuvaiheissa valokuvausta, mutta ei ajatellut tekevänsä sitä työkseen. Kysyntää kuitenkin oli ja pikkuhiljaa valokuvaus kasvoi osaksi liiketoimintaa ja nykyään pääpaino on siinä. Stoorilan ydin on säilynyt samana, nyt Tanja kuitenkin myös valokuvaa yritysten tarinat näkyviksi.

 

Yrittäjä tarvitsee positiivista, eteenpäin vievää energiaa ja sitä Tanjan mielestä on yrittäjän sisu.

 

  • Jotta energia pysyisi positiivisena, on tärkeää huolehtia omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista. Sisua tulee innostuksesta, haasteista ja onnistumisista.  

 

Omasta hyvinvoinnista Tanja pitää huolta liikkumalla luonnossa, pitämällä kiinni säännöllisistä työajoista, ruokailusta ja tauoista sekä perheen kanssa vietetystä ajasta.

 

  • Minulla tahtoo olla vähän sellainen ”kaikki pitää saada tehtyä heti” -asenne ja se on ehkä suurin haasteeni yrittäjänä jaksamisen kannalta. Yritän siis opetella sitä, että kukaan muu kuin minä, ei odota minun tekevän asioita heti.

 

Pandemian myötä Tanja kehitti uuden palvelun, joka toimii asiakkaan näkökulmasta täysin digitaalisesti etäpalveluna. Hän tuottaa yrityksille räätälöityjä kuvapankkikuvia. Ne ovat vaihtoehto valmiille kuvapankkikuville, jotka ovat yleisiä eivätkä edistä erottumista.

 

  • Asiakas tilaa palvelun verkossa ja saa täytettäväkseen kysymyslomakkeen. Tämän jälkeen hän saa nähtäväksi kuvaussuunnitelman. Kuvaus toteutetaan studiossani Oulussa. Kun olen käsitellyt kuvat, asiakas saa itselleen digitaaliset kuvatiedostot, joita voi sitten hyödyntää oman yrityksen markkinoinnissa.

 

Ollessaan Sisua ja digiä yrittäjyyteen -hankkeen valmennuksessa suurin anti Tanjalle oli sparraussessiot ja muiden yrittäjien vertaistuki.

 

  • Yksinyrittäjyydessä usein pyörittelee yksin mielessään näitä asioita.

 

Tulevaisuudessa Tanja haluaisi vielä enemmän keskittyä valokuvien avulla tarinallistamiseen, jotta yrityksistä saataisiin houkuttelevampia potentiaalisille asiakkailleen. Hän rohkaisee yrittäjäpolulle mieliviä luottamaan sisäiseen paloon.

 

  • Yrittäjän polulle tulee väistämättä kuoppia ja esteitä. Välillä voi tuntua, että olisi helpompaa olla palkkatyössä. Kun selkeyttää itselleen, miksi työtä tekee, auttaa se jaksamaan myös hankalina aikoina. Yrittäjyyteen kuin elämään yleensäkin, kuuluu sekä laskut että nousut.