Muu Oppiminen ja työhyvinvointi

”Universumin salojen selvittäminen kiinnostaa minua yhtä lailla kuin musiikin säveltäminen, piirtäminen ja kaikenlaisten teknisten keksintöjen rakenteleminen”

 

Eero Karvonen, Sharp Dis-Chord

 

Eero Karvonen on ollut pienestä pitäen sekä tieteellisesti että taiteellisesti suuntautunut. Lukion jälkeen hän joutui laajan kiinnostuskirjon takia vaikean valinnan eteen jatko-opintojen suhteen ja päätyi lopulta valitsemaan kemian ja fysiikan Oulun Yliopistossa. Eero hakeutui myös opettajan pedagogisiin opintoihin.

 

  • Yliopisto-opintojen edetessä minulle vähitellen valkeni, että en pystynyt kuvittelemaan itseäni opettajan tai tutkijan uralla. Näin jälkikäteen tulkitsen, että olin koko elämäni alitajuisesti valmistautunut siihen, että jossain pisteessä aika on kypsä sille, että voin ryhtyä rakentamaan omaa yritystäni, jonka kautta voin toteuttaa syvimpiä intohimojani taiteen parissa.

 

Yrittämiselle tarjoutui sopiva sauma kesällä 2015. Eeron lukioaikainen ystäväni kutsui hänet mukaan tekemään grafiikkaa ja musiikkia uuteen mobiilipeliin . Eero otti kaksoisroolin vastaan oivana mahdollisuutena päästä kehittymään multimedian tuottajana. Pelin tilaaja piti työn jäljestä niin paljon, että Eero perusti yrityksen, jotta jatko ilman välikäsiä oli mahdollista. Hän on tuottanut tähän päivään mennessä yrityksen kautta grafiikkaa, musiikkia, pedagogisia ohjelmistoja, verkkosivustoja, pari oopperaproduktiota ja musiikkifestivaalin .

 

Akateeminen tutkinto on lisännyt yleistä itsevarmuutta, mutta tutkintopapereista riippumatta arki on osoittanut, että sen parhaiten taitaa, mihin eniten aikaansa käyttää suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti.

 

  • Luulenpa, että sisu on yrittäjyydessä yksi tärkeimmistä avainominaisuuksista, sillä ilman suunnitelmallisuutta ja pitkäjänteisyyttä oltaisiin täysin satunnaisten pikavoittojen armoilla.

 

Eero toteaa olevansa enemmän tietokone- kuin älylaiteihminen.

 

  • Hankin kännykkäni rinnalle älypuhelimen vasta syksyllä 2017 ja edelleenkin käytän sillä vain välttämättömiä sovelluksia. PC-puolella minulla onkin jo merkittävää lähtökohtaista osaamista, jota olen hyödyntänyt töissäni ohjelmoimalla itselleni omia sovelluksia, ajankohtaisena esimerkkinä musiikin tuottamisen paperityöhön liittyvä sovellus, jolla muun muassa lähetän automaattisesti Teosto-ilmoitukset ja paketoin musiikin ja metadatan eri myyntialustoja varten.

 

Eero on kehittänyt studionsa ergonomiaa suunnittelemalla ja rakentamalla oman työpöytäkokonaisuutensa ja hankkimalla sopivat tuolit. Lisäksi hän rakentaa ja ohjelmoi kojeita, joilla saa yksitoikkoiset tehtävät napinpainallusten taakse.

 

Koronapandemian aikana Eero toteutti vuosia hautuneen haaveensa tuotantomusiikin lisensoinnista perustamalla Jigsound-projektin.

 

  • Vuonna 2020 pääsin katalogillani kuuteen eri musiikkikirjastoon neljässä eri maanosassa. Tulevaisuudessa näen Jigsoundin ensisijaisena työnkuvanani, joten sitä kohti työskentelen päivittäin. Samalla saan enemmän ja enemmän taloudellista liikkumavaraa valita muut projektini vapaammin.