Muu Oppiminen ja työhyvinvointi

”Ole itsellesi kannustava ystävä, luo rentoa oloa ja keskity tekemään tilaa hyville ratkaisuille”

Satu Makkonen, SunHeart rentoutushoidot

 

Satu Makkoselle oli jo esikoulussa selvää, että hän haluaa asiantuntijaksi, osata jonkin asian erityisen hyvin. Yliopistoaikoina hänestä tuntui, ettei humanistille näyttäytynyt selkeää toiveiden ammattia, vaikka pohdinnassa olikin aiemmin ollut mm. valokuvaajan ja kultasepän opinnot. Kun Satu 26-vuotiaana löysi japanilaisen kehotyöskentelymenetelmän Shindon, oli selvää, että sen parissa hän pääsisi toimimaan päätoimisesti ainoastaan, mikäli työllistää itse itsensä.

 

  • Yrittäjyys oli isän esimerkin kautta tuttua ja valmistuttuani Shindohoitaja-kouluttajaksi päätin perustaa yrityksen. Nykyään mieheni on myös yrittäjä ja toimimme toisessa yrityksessä yhdessä yrittäjinä, joten uskalluksen ja tahdon teemoista on välillä myös perusteellisesti keskusteltu ja tahtotila päivitetty.

 

Yrittäjyys merkitsee Sadulle sisäisen palon löytämistä ja valjastamista, yrittäjyyden ytimessä oleva intuitiivinen sisu valaisee omalla polulla kulkemista. Sisu on hänelle tietoista keskittymistä siihen mitä haluaa tehdä ja saavuttaa sekä halua etsiä yhä uusia reittejä eteenpäin.

 

  • Vasta viime aikoina olen ymmärtänyt täysin sen, miten paljon tavoitteellisuus ja suunnitelmallisuus tuovat olennaista perustaa ja hyvää oloa yrittäjälle sekä vahvistavat yrittäjyyden parasta tunnetta, sitä että saa olla luomassa jotakin uutta, paitsi sisältöä omaan elämäänsä myös tuoda omaehtoisesti jotain merkityksellistä tähän maailmaan.

Satu toteaa, että Shindon rentoustekniikat ja -taidot ovat mitä oivallisin apu vuorovaikutukseen oman kehon ja olotilan kanssa, joka taas edistää mahdollisuuksia levollisuuteen ja voimaantumiseen tilanteista ja olosuhteista riippumatta. Shindon avulla omaan sisäiseen oloonsa voi vaikuttaa fokusoidun, mutta ennen kaikkea rennon kehollisen tekemisen avulla. Satu on kiinnostunut tutustumaan ja kehittämään palvelujaan jossain vaiheessa myös vaikka lisätyn todellisuuden mahdollisuuksiin.

 

  • Näen kiitollisena että liiketoiminnalleni on tässä muuttuvien olosuhteiden ajassa erittäin paljon tilausta. Haluan luoda elämyksellisiä, ymmärrettäviä, helposti lähestyttäviä ja vaikuttavia palveluja ja tuotteita. Lähitulevaisuuden tavoite on saada verkkokurssikokonaisuus valmiiksi ja kehittää sitä edelleen. Haluan soveltaa ja viedä kehollisia rentoustaitoja yrityksiin ja löytää yhteistyökumppaneita aloilta, joissa kaivataan rentoutumisen, voimavarojen ja luovuuden vahvistamista.

 

Yrittäjyyttä miettiviä ja aloittavia yrittäjiä Satu kannustaa moniammatilliseen yhteistyöhön ja armollisuuteen itseään kohtaan.

 

  • Itseä saan välillä muistutella lauseella Done is better than perfect, koska mikään ei tule koskaan täydellisesti ja lopullisesti valmiiksi. Toinen tärkeä ajatus on Trust the process. Uskon, että lopulta kaikki järjestyy, jollakin aikavälillä. Huomaa, miten se lisääntyy mihin keskittyy. Ole avoin vastaanottamaan apua. Aina on ihmisiä esimerkiksi yrityskummeissa, joilla on intohimo juuri niitä asioita kohtaan, jotka itselle saattavat tuntua haasteelliselta. Ehkä tärkein kuitenkin on: Ole läsnä itsellesi, tunteet voivat tuoda olennaisen tärkeitä viestejä.

 

https://rentoutushoidot.fi/

instagram.com/shindosatu

https://www.facebook.com/Rentoutushoidot?locale=fi_FI

LinkedIn: Satu Makkonen